עוגת שיש בריאה


מאת: ד"ר גיא מור

המצרכים לבלילה:
2 ביצים
3 כפות שמן קנולה
כוס וחצי קמח מלא תופח
3/4 כוס סוכר חום
תמצית וניל לפי הטעם
גביע יוגורט 200 מ"ל 3% שומן

המצרכים ליצירת הצבע:
30 גר שוקולד מריר לבישול לפחות 60% מוצקי קקאו
3  כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1. לוקחים את כל המצרכים לבלילה, מערבבים ומביאים לעיסה חלקה
2. שופכים חצי מהבלילה לתבנית מוארכת ומשומנת
3.. ממיסים את השוקולד במים הרותחים
4. מערבבים את הבלילה שנשארה עם השוקולד המומס ושופכים לתבנית (על הבלילה הבהירה)
5. בוחשים מעט עם כף ליצירת הצורה האופיינית לעוגה

מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות
אופים כ- 30 דק'